Γαρίδες τεμπούρα

Ένα από τα αγαπημένα μας finger foods είναι οι γαρίδες τεμπούρα. Εύκολο, γρήγορο και πολύ ιδιαίτερο. Μπορείς να τις προτηγανίσεις και (αφού κρυώσουν) να τις καταψύξεις ώστε να έχεις πολεμοφόδια για τις απροειδοποίητες επισκέψεις.



Υλικά για το κουρκούτι:
  • 3 κ.σ. Αλευρι
  • 3 κ.σ. Ριζάλευρο
  • 1 κ.σ. κόρν φλάουερ
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1 μπουκαλάκι σόδα Λουξ (330 ml)

Για τις γαρίδες:
  • Αλάτι, πιπέρι λίγο στημένο lime

Ξεπλένουμε και ξεφλουδίζουμε τις γαρίδες, αφήνοντας τις ουρίτσες στη θέση τους. Τις χαράζουμε στην πλάτη και αφαιρούμε το μαύρο εντεράκι και κατόπιν τις χαράζουμε κατά μήκος της κοιλιάς. Τις αλατοπιπερώνουμε και τις μαρινάρουμε με λίγο lime.

Σε ένα σκεύος ανακατεύεις με ένα σύρμα όλα τα υλικά για το κουρκούτι. Η σόδα πρέπει να είναι παγωμένη από το ψυγείο. 

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε λάδι και όταν είναι έτοιμο για τηγάνισμα βουτάμε κάθε γαρίδα στο κουρκούτι κάνουμε μια κυκλική κίνηση και τις ρίχνουμε στο καυτό λάδι. Όταν πάρουν χρυσαφί χρώμα είναι έτοιμες.

Το κουρκούτι μπορείς να το χρησιμοποιήσεις και για χοιρινό, για κοτόπουλο αλλά και για λαχανικά. 
Συνόδευσέ το με σαλτσα απο γλυκό τσίλι.

NEWSLETTER


Συμπλήρωσε την διεύθυνση του ηλεκτρονικού σου ταχυδρομείου και ενημερώσου πρώτος για κάθε νέα συνταγή ή αρθρο!

Print Friendly and PDF